درباره این که می گویند از نشانه هایظهور موعود طلوع خورشید از مغرب استیعنی چه؟ آیا اوضاع گردش زمین دورخورشید تغییر می کند؟ /

تخمین زمان مطالعه: 3 دقیقه

درباره این که می گویند از نشانه هایظهور موعود طلوع خورشید از مغرب استیعنی چه؟ آیا اوضاع گردش زمین دورخورشید تغییر می کند؟


درباره این که می گویند از نشانه هایظهور موعود طلوع خورشید از مغرب استیعنی چه؟ آیا اوضاع گردش زمین دورخورشید تغییر می کند؟ » به این پرسش چند گونه می‌توان پاسخ داد: ابتدا باید دانست که به طریق عادی و حساب قوانین طبیعی گردش اجرام آسمانی، دانشمندان نوعی حرکت در اجرام آسمانی به نام «حرکت عکسی» یافته‌اند که سیاره امکان تغییر مسیر گردش خود را دارد و عده‌ای بر این باورند مریخ پیش از این بر خلاف جهت فعلی به دور خود می‌چرخیده و بواسطه قانون حرکت عکسی ( Retrogade motion ) به نقطه‌ای رسیده که خلاف جهت شروع به گردش کرده است. در صورت صحت چنین دیدگاهی، زمین نیز امکان تغییر گردش حرکت چرخشی به دور خود را دارد، که در این صورت خورشید از غرب طلوع خواهد کرد! گذشته از این، در دیدگاه شیعه خدای متعال قادر به انجام هر کار ممکنی می‌باشد و امور خارق‌العاده به اراده او انجام‌پذیر است. به طریق عادی امکان طلوع خورشید از غرب وجود ندارد ولی به اراده خدا این کار شدنی است. همان خدایی که هنگام آفرینش خورشید و منظومه شمسی و کیهان اراده‌اش به این تعلق گرفت که خورشید به این نظم در گردش زمین به دور آن از شرق طلوع کند، می‌تواند اراده‌اش به این تعلق گیرد که در بامداد روز ظهور یا هر هنگام دیگری خورشید از غرب بالا بیاید و هیچ نیازی به تصدیق آگاهان به علم جدید و مادی و تأیید آن ندارد. از این گذشته می‌توان وجود مبارک امام زمان(عج) را مانند خورشید دانست که تاریکی‌ها را روشن می‌نماید «وأشرقت الارض بنور ربّها» او با نوری که از پروردگار عالم کسب نموده زمین و آنچه در آن است روشن می‌کند در پاره‌ای روایات اشاره شده که امام زمان(عج) از مغرب می‌آید. روشن است که با ظهور ایشان روشنایی و نور غرب را فرا می‌گیرد و شرق را نیز فرا می‌گیرد. در خطبه‌ای که امیرمؤمنان(ع) درباره ظهور امام عصر(عج) و پیشامدهای آخرالزمان سخن می‌گویند. همین عبارت طلوع خورشید از غرب را به کار می‌برند. این روایت را صعصعه از قول امام علی(ع) نقل کرده است. نزال بن سبره که روایت را از صعصعة بن صوحان می‌شنود با تعجب معنی این کلام را می‌پرسد. صعصعه چنین پاسخ می‌دهد: «یابن سبرة، إن الذی یصلّی خلفه عیسی بن مریم هوالثانی عشر من العترة، التاسع من وُلد الحسین بن علی وهو الشمس الطالعة من مغربها یظهر عندالرکن والمقام یُطهّر الأرض؛ ای پسر سبره همانا کسی که عیسی پسر مریم پشت او نماز می‌گذارد، دوازدهمین از خاندان پیامبر(ص) است که نهمین فرزند حسین پسر علی علیهماالسلام است و او همان خورشیدی است که از مغرب زمین طلوع می‌کند، میان رکن و مقام ظهور می‌کند، زمین را پاک می‌سازد.»(علامه محمد باقر مجلسی، بحارالانوار، ج 52، ص 195.) از این که فهم صعصه از عبارت، شخص امام مهدی(عج) است، شاید استفاده شود مؤید یا قرینه‌ای در کار بوده است که وی چنین تفسیر کرده است. .

پرسمان دانشگاهیان

مرجع:

ایجاد شده در 1401/03/25



0 دیدگاه
برای این پست دیدگاهی وجود ندارد

ارسال نظر



آدرس : آزمايشگاه داده کاوي و پردازش تصوير، دانشکده مهندسي کامپيوتر، دانشگاه صنعتي شاهرود

09111169156

info@parsaqa.com

حامیان

Image Image Image

همكاران ما

Image Image