احکام / احکام صنفی / احکام هنرمندان / استفتاء از مقام معظم رهبری / استفتاء از امام خامنهای / احکام نقّاشی و مجسّمه سازی /

تخمین زمان مطالعه: 1 دقیقه

زن و شوهری از نقاشان معروف هستند، و کار آنان ترمیم و بازسازی تابلوهای هنری است، بسیاری از آن تابلوها جامعه مسیحی را نشان می دهند، و در بعضی از آن ها شکل صلیب و حضرت مریم(علیها السلام) و حضرت مسیح(ع) وجود دارد، و صاحبان مؤسسات و شرکت ها و برخی افراد از طرف کلیساها بعد از آن که بر اثر قدمت یا غیر آن مقداری از آن تابلوها از بین رفته، برای مرمّت و اصلاح تابلوها به آن ها رجوع می کنند، با توجه به این که بیشتر تابلوها به همین صورت هستند، و مرمّت تابلو تنها شغل آنان است که با آن زندگی می کنند، و به تعالیم دین حنیف اسلام هم پایبند هستند، آیا ترمیم آن تابلوها و استفاده از اجرتی که برای این کار می گیرند، جایز است؟


مجرّد مرمّت و بازسازی تابلوهای هنری اشکال ندارد حتّی اگر جامعه مسیحی را توصیف کند، و یا مشتمل بر نقش حضرت مسیح(ع) و یا حضرت مریم(علیها السلام) باشد، و اجرت گرفتن در برابر آن هم اشکال ندارد؛ و همچنین اتخاذ این کار به عنوان شغل و زندگی با درآمد آن هم بدون اشکال است، مگر آن که ترویج باطل و گمراهی و یا مستلزم مفاسد دیگری باشد. منبع: leader.ir احکام مرتبط: عمل خالکوبی که نزد بعضی از مردم متعارف است، چه حکمی دارد؟ آیا بازگرداندن اعضای عروسک مانند دست و پا و سر، مشمول حکم حرمت مجسمه سازی است؟ و مجسمه سازی بر آن صدق می کند؟ ساخت زیور آلات به صورت مجسمه چه حکمی دارد؟ و آیا موادّی که مجسمه ها از آن ها ساخته می شوند، در حکم به حرمت تأثیر دارند؟ آیا ساخت عروسک و یا مجسمه موجودات ذی روح اعم از انسان یا غیر آن به وسیله دستگاه مخصوص آن جایز است؟ ترسیم و نقاشی قصه های قرآنی توسط کودکان و نوجوانان چه حکمی دارد؟ ساخت ساخت عروسک یا مجسمه سگ یا خرگوش و امثال آن چه حکمی دارد؟ ساخت عروسک و مجسّمه و نقاشی و ترسیم چهره موجودات زنده چه حکمی دارد؟ .

راسخون

مرجع:

ایجاد شده در سه روز پیش



0 دیدگاه
برای این پست دیدگاهی وجود ندارد

ارسال نظر



آدرس : آزمايشگاه داده کاوي و پردازش تصوير، دانشکده مهندسي کامپيوتر، دانشگاه صنعتي شاهرود

09111169156

info@parsaqa.com

حامیان

Image Image Image

همكاران ما

Image Image