احکام ازدواج / پرسش و پاسخ ازدواج / احکام ازدواج در اسلام / سوال و جواب ازدواج / پرسش و پاسخ در مورد ازدواج / مسائل ازدواج / حکم اجازه پدر برای ازدواج /

تخمین زمان مطالعه: 2 دقیقه

در صورتى که ولىّ دختر باکره به اصل ازدواج دخترش با جوانى راضى است؛ ولى نسبت به خصوصیات ازدواج (مانند مقدار مهر و تعیین زمان عقد و عروسى و...) مخالف است و خود پسر و دختر توافق دارند؛ آیا در این صورت هم اجازه پدر لازم است؟


همه مراجع: اگر پدر با اصل ازدواج موافق است، ولى نسبت به خصوصیات آن مخالف مى باشد؛ در این صورت اجازه او لازم نیست و عقد صحیح است.[1] پی‌نوشت‌: [1]. امام، استفتائات، ج 3، اولیاء العقد، س 19 و دفتر: همه مراجع. منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385. مطالب مرتبط: آیا دخترى که درآمدى دارد و مستقل است، مى تواند بدون اجازه پدرش ازدواج کند؟ در صورتى که دختر و پسرى هم کفو باشند؛ ولى پدر دختر مخالف ازدواج آنها باشد، آیا باز هم رضایت او لازم است؟ آیا صیغه عقد، در صورتى که بعدا رضایت پدر جلب شود، درست است و آن دختر محرم و همسر شرعى آن پسر محسوب مى شود؟ اگر دختر، بدون اذن پدر ازدواج کرد و بعد پدر آن عقد را تنفیذ نکرد، تکلیف چیست؟ آیا عقد باطل است؟ چنانچه در ازدواج با دختر باکره، بدانیم پدرش به آن رضایت مى دهد؛ آیا همین مقدار از رضایت باطنى کفایت مى کند یا اینکه نیاز به اجازه دارد؟ اگر دختر گفت: پدر و مادرم رضایت قلبى به ازدواج دارند؛ آیا مى توان به گفته او ـ بدون اذن پدر ـ با وى ازدواج کرد؟ آیا در ازدواج پسر، نیاز به اجازه پدر است؟ اگر پدر دختر به ازدواج دائم با جوانى اجازه دهد؛ آنان مى توانند براى آشنایى از خصوصیات یکدیگر، بدون اطلاع خانواده دختر عقد موقّت بخوانند؟ آیا از نظر تکلیفى، بدون تحصیل رضایت پدر دختر، مى توان دختر را عقد کرد؟ اگر دختر عقد را با کراهت اجازه دهد؛ ولى در باطن به آن رضایت داشته باشد آیا عقد صحیح است؟ .

راسخون

مرجع:

ایجاد شده در سه روز پیش



0 دیدگاه
برای این پست دیدگاهی وجود ندارد

ارسال نظر



آدرس : آزمايشگاه داده کاوي و پردازش تصوير، دانشکده مهندسي کامپيوتر، دانشگاه صنعتي شاهرود

09111169156

info@parsaqa.com

حامیان

Image Image Image

همكاران ما

Image Image