احکام / استفتاء / استفتاء از آیت الله العظمی جوادی آملی / استفتاء از آیت الله جوادی آملی / آیت الله جوادی آملی / احکام وکالت / وکالت /

تخمین زمان مطالعه: 1 دقیقه

شخصی جهت فروش اتومبیل خود به کسی وکالت با حق توکیل غیر می‌دهد و وکیل نیز وکالت را به استناد حق توکیل، به دیگری تفویض و واگذار می‌کند و در وکالت دوم تصریح می‌نماید «اقدام و امضای وکیل، به منزله اقدام و امضای موکل و موکلِ موکل نافذ و معتبر و دارای اشرات قانونی است». حال موکل مبادرت به عزل وکیل اول نموده آیا وکیل دوم نیست معزول است و یا اینکه باید مراتب عزل توسط موکل به وکیل دوم مستقلاً اعلام شود؟ و چنانچه وکیل دوم به استناد وکالت دوم، مبادرت به انجام معامله نماید آیا معامله صحیح است یا خیر؟


جواب1: گرچه وکیل اول به اذن موکل اصلی می‌تواند از طرف خود یا از طرف موکل وکیل بگیرد لیکن ظاهر آنچه در وکالت دوم تصریح شد این است که وکیل دوم، وکیل می‌باشد نه وکیل از موکل اصلی وگرنه امضای او فقط به منزلهٴ امضای موکل اصلی می‌بود نه به منزله امضای هر دو (موکل اصلی و وکیل).جواب2: چون وکیل دوم، وکیل از وکیل است نه از موکل اصلی در صورتی که عزل وکیل اول به همان وکیل اول ابلاغ شود. وکیل دوم منعزل خواهد شد و نیازی به اعلام مستقل به او نیست.جواب3: اگر وکیل دوم بعد از عزل وکیل اول در صورت جهل به عزل، معامله‌ای را در مورد عین متعلّق وکالت انجام دهد، معذور است و صحت عقد فضولی مزبور محتاج به اجازه مالک اصلی می‌باشد.جوادی آملی 28/7/1376منبع: esra.ir .

راسخون

مرجع:

ایجاد شده در سه روز پیش



0 دیدگاه
برای این پست دیدگاهی وجود ندارد

ارسال نظر



آدرس : آزمايشگاه داده کاوي و پردازش تصوير، دانشکده مهندسي کامپيوتر، دانشگاه صنعتي شاهرود

09111169156

info@parsaqa.com

حامیان

Image Image Image

همكاران ما

Image Image