احکام / استفتاء / استفتاء از آیت الله العظمی سیستانی / استفتاء از آیت الله سیستانی / استفتائات حج / احکام حج / استفتاء حج / عمره تمتع /

تخمین زمان مطالعه: 2 دقیقه

زنی حیض می‌بیند و بعد از پاک شدن مُحرم می‌شود و به اعمال عمره تمتع می‌پردازد. سپس در روز عرفه خون می‌بیند و قبل از گذشت ده روز از ابتدای حیض قطع می‌شود. حال حکمش چیست؟


به نظر می‌رسد که آن زن در پاکی میان دو خون که حکم یک حیض را دارند، اعمال عمره‌اش را انجام داده است. در مورد این پاکی میان فقها اختلاف نظر است. نظر مشهور آن است که جزو حیض است و جمعی از فقها گفته‌اند که پاکی است. لذا در صورتی که حیض باشد، وظیفه آن زن به حج اِفراد مبدل می‌شود و باید پس از فارغ شدن از اعمال حج، اگر توانست عمره مفرده به جای آورد. در صورتی که آن فترت پاکی به شمار آید، عمره آن زن صحیح است و باید حج تمتع را به جای آورد و دیگر تکلیفی ندارد.واز آن جا که ما در این مسأله احتیاط می‌کنیم، اگر آن زن به مجتهد دیگری رجوع کرد البته با رعایت ترتیب در اعلمیت و قاعده الاعلم فاعلم و او به حیض بودن یا پاکی آن حالت فتوا داد، وظیفه‌اش روشن است. لیکن اگر آن زن بخواهد احتیاط کند، باید اعمال مشترک میان حج تمتع و حج افراد را با نیت اعم از آن دو به جای آورد. همچنین در منی قربانی را که از مختصات حج تمتع است به امید مطلوب واقع شدن انجام دهد. همچنین اگر می‌تواند، اعمال عمره مفرده را به امید مطلوب واقع شدن به جای آورد. منبع: sistani.org .

راسخون

مرجع:

ایجاد شده در سه روز پیش



0 دیدگاه
برای این پست دیدگاهی وجود ندارد

ارسال نظر



آدرس : آزمايشگاه داده کاوي و پردازش تصوير، دانشکده مهندسي کامپيوتر، دانشگاه صنعتي شاهرود

09111169156

info@parsaqa.com

حامیان

Image Image Image

همكاران ما

Image Image